minimalizm

minimalizm dolapta! gardırop detoksu!

Merhaba!

Minimalizmle ilgili son yazımda 100 eşyayla yaşayan adamı anlatıp, kısaca dolap temizliğinden ve kapsül dolap fikrinden bahsetmiştim. yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Kapsül dolap nasıl oluşturulur , kapsül dolap için nereden başlamak gerekir bunlardan bahsedelim istiyorum biraz. Ama öncesinde dolap detoksu yapmak belki kolaylık sağlar. akıllı gardırop yazısı için buraya.

 laf aramızda hamilelik sonrası toplam 6 dev poşetle müthiş bir detoksa imza attığımı gururla söylemek isterim 🙂

Gardırop detoksu nasıl yapılır?

Öncelikle dolaptaki tüm ürünleri gözden geçirmemiz gerekiyor. yani dolaptakiler, hurçlardakiler, kilere falan konulan kıyafetler varsa hepsi burada elden geçecek.

Genelde dolap detoksu yapmak için bu bahsettiğim kıyafetleri 3 ana gruba ayırmak en kolay yol. nedir bu üç ana grup?

*atılacaklar/verilecekler

*tamir edilecekler/dönüşecekler

*kalacaklar

Burada nelere dikkat etmek lazım;

-zayıflayınca giyerim dedikleriniz direk gönderilenler grubuna gitmeli çünkü o kıyafeti giyecek kadar zayıfladığınızda artık şu anda kullandığınız, elinizdekilerin size bol geliyor olması lazım. yani zayıflama umuduyla atılmayan ufak bir giysiniz varsa şu anda üzerinize tam olanların da elde tutulma sebepleri kalmıyor maalesef.

kaynak:onedio

-aynı bunun gibi vücut şeklinize ya da tarzınıza hiç uymayan giysiler de direk gönderilenler grubuna gitmeli diye düşünüyorum.

-uzun zamandır hiç giyilmemiş giysiler de direk gönderilenlere.. zaten giymemişsiniz kaç sezondur, eksikliğini fark etmediğinize göre kolay kolay da aklınıza geleceği yok belli ki hazır unutmuşken gönderin gitsin.

-eksiği, gediği olan tamir görmesi gereken ürünlerden bir sezon daha şans vermek istediklerinizi hemen dönüşüm grubuna dahil ediyoruz. ama bu tarz işleri hızlıca yaptırın çünkü onlar da bekledikçe fazlalık oluyor evde.

-dönüşme ihtimali olanlar da var dedik nasıl peki? artık sıkıldığınız siyah kazak için omzuna apolet ya da göğsüne desen aplike ederek yeniden kullanılma ihtimali var mı? internette çok örneğini gördüğüm eski erkek gömleklerinden kız bebek elbisesi yapma ihtimalimiz var mı? dönüşüm işini çok faydalı buluyorum; hem bir eski ürün atılmaktan kurtuluyor hem de yeni bir ürün almış gibi oluyoruz. o yüzden atılacak olanlara daha bir alıcı gözle bakmanızı öneririm ne yapılabilir diye.

yukarıdakiler gibi 🙂

-bir kaç sitede okuduğum bana mantıklı gelen bir öneriyi de sizinle paylaşayım; psikolojik olarak duygusal olduğunuz bir dönemde bu işe pek girmeyin çünkü elimizdeki her şeyi atmak isteyebiliriz. sonradan pişman olmamak ya da mecburen yerine yenilerini almak zorunda kalmamak için böyle hassas dönemlerde atma tutma işlerine pek girmeyelim derim.

*buradaki bağlantıdan da güzel bir gardırop detoksu nasıl yapılır yazısı okuyabilirsiniz, hatta yapın yapmayın şeklinde uyarıları bile var.

Gardırop detoksunu yaptıktan sonra şöyle bir bakın dolabınıza, baktıkça bakasınız geliyor mu diye 🙂 hala eşyalar üzerinize üzerinize geliyorsa bir tur daha dönmekte fayda var diye düşünüyorum.

Asıl amacımız ferahlayıp, azalmak ne de olsa..

Kapsül dolap nasıl yapılır da bir sonraki minimalizm yazısının konusu olsun madem.

Hepinize güzel güzel azaldığınız bir hafta dilerim..

2 Yorum

  • Ebru

    Merhabalar,

    Gardırop detoksu hakkında yazdığınız yazı için size teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Bu aralar birçoğumuz evdeyiz ve sadeleşmek için bolca vaktimiz bulunuyor. Son 6 aydır veya daha uzun bir süredir giymediğiniz, size büyük ya da küçük gelen, tarzınıza uymayan kıyafetlerinizi gardırobunuzdan çıkarın, hem gardırobunuz hem zihniniz ferahlasın. 💚 İzninizle gardırop detoksu hakkında yazdığım yazımı ben de sizinle paylaşmayı çok isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/gardirop-detoksu-nedir/

    Sağlıklı ve mutlu günler dilerim. 🙏

    • aysun

      merhaba,
      yazınızı okudum ve blogunuzu inceleme fırsatım da oldu elinize sağlık çok anlaşılır bir yazı olmuş. sevgiler!

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir